Pretraga

Arhiva članaka

уторак, 4. јул 2023.

У Слатини обиљежен Дан борца

У Горњој Слатини код Шамца данас су положени вијенци код спомен-костурнице за 24 борца погинула у Народноослободилачком рату, бисте народног хероја Пере Босића и споменика погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату, поводом 4. јула - Дана борца.


Предсједник Општинске борачке организације Шамац Радован Зорановић рекао је да сваке године обиљежавају значајне датуме, указују поштовање и организују помен за погинуле за слободу српског народа, те додао да ће тако и наставити.

Потпредсједник Скупштине општине Шамца Јадранка Ђукић изјавила је Срни да је Дан борца, који је назван "празник устанка народа Југославије", дан када је у Београду 1941. године Комунистичка партија Југославије донијела одлуку о подизању оружаног устанка.

"Некада државни празник, а данас се незванично прославља у организацији Савеза удружења бораца народноослободичачких ратова. Полагањем цвијећа, одавањем поште погинуле борце чувамо од заборава, јер они су дали своје животе за слободу коју ми данас уживамо", истакла је Ђукићева.

Вијенце су положили представници Општинске борачке организације и општине Шамац.

Организатор обиљежавања Дана борца - 4. јула је Општинска борачка организација Шамац.

Извор: www.glassrpske.com

0 comments :

Постави коментар

Kalendar

Izdvajanje Srednje Slatine iz Opštine Gradačac

  UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O IZDVAJANJU, PRIPAJANJU, RAZDVAJANJU I PROMJENAMA NAZIVA POJEDINIH NASELJENIH MJESTA     Na osnovu člana 172. U...

Popularni postovi