Pretraga

Arhiva članaka

27. октобар 2020.

Slatinski učenici pokazali humanost

Učenici Osnovne škole “Gornja Slatina” u Gornjoj Slatini kod Šamca uključili su se u humanitarnu akciju “Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji”. Novac je namijenjen izgradnji Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju “Podrži me - 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici. Akciju prikupljanja novca i humanitarni broj 1412 pokrenuo je republički Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji.

Nastava je i u Osnovnoj školi u Gornjoj Slatini od danas iz učionica ponovo preseljena na internet, ali su osnovci uspjeli da odmah na početku školske godine organizuju prikupljanje donacija za vršnjake u Kosovskoj Mitrovici. Srđan Pajić, učenik devetog razreda, kaže da su se svi iz njegovog razreda, kao i iz ostalih odjeljenja, odmah uključili i donirali novac.

Drago nam je da možemo pomoći djeci na Kosovu i Metohiji, svako je pomogao i svi smo učestvovali, ko koliko može”, rekao je Pajić i dodao da je i ova škola uključena u projekat “Spojimo djecu Kosmeta i Republike Srpske” te da su on i njegova porodica tri godine zaredom bili domaćin dječacima s Kosmeta.

Učenici 15 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj od početka akcije prikupili su 11.486 maraka, i taj novac će dobro doći za nastavak gradnje Dnevnog centra, ali i za pripremu novogodišnjih paketića za djecu s Kosmeta.

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je da je objekat koji se gradi u Kosovskoj Mitrovici površine 714 kvadratnih metara i da radovi koštaju oko 280.000 evra.

Očekujemo da radovi budu završeni do kraja godine, treba nam još negdje oko 60.000 evra da ga završimo i poklonimo djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju, Udruženju roditelja “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici”, rekao je Arlov prilikom posjete OŠ “Gornja Slatina”, kada je direktorici Tanji Cvijanović uručio zahvalnicu za učešće učenika i nastavnog osoblja u humanitarnoj akciji.

S obzirom da je naša škola mala, imamo 111 učenika, ja sam kao direktor ove ustanove veoma zadovoljna što su svi iskazali humanost i spremnost da pristupe ovoj akciji”, rekla je direktorka škole Tanja Cvijanović i podsjetila da ovo nije prva humanitarna akcija pomoći djeci s Kosmeta, jer su i prošle godine takođe prikupljali novac, a učenici su bili i domaćini vršnjacima s Kosova i Metohije.

Humanitarna akcija “Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji” traje do kraja godine, i mogu se uključiti sve škole.

Građani mogu da pomognu izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici pozivom na humanitarni broj telefona 1412 do 31. oktobra. U proteklih 25 dana na ovaj broj upućeno je 21.386 poziva.

M. L.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi