Pretraga

Arhiva članaka

11. новембар 2018.

Служен Парастос за погинуле борце ВРС у Д. Слатини

У Доњој Слатини код Шамца одата је почаст свим погинулим српским борцима у одбрамбено-отаџбинском рату и служена заупокојена литургија у Храму Светог мученика Лупа за 10 погинулих бораца, једну цивилну жртву и једно нестало лице из овог мјеста.

Након парастоса, код споменика су вијенце положили и свијеће прислужиле породице погинулих бораца, представници мјесне и општинске Борачке организације, мјесне заједнице Доња Слатина и локалних власти.
Начелник Одјељења за општу управу Лепа Тривић рекла је да је циљ окупљања одавање почасти онима који су платили највећу цијену за одбрану Републике Српске.


„Наша дужност је да, у складу са могућностима, радимо на побољшању статуса породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, демобилисаних бораца. Општинска управа труди се да сваке године уведе неку новину, те смо у овој години додатно упутили на бањско лијечење четири ратна војна инвалида, уз осам лица која су по расписаном конкурсу надлежног министарства отишла у бању“, навела је Тривићева.

Предсједник Борачке организације Шамац Лазар Благојевић рекао је да је ово редовна активност и да свака мјесна Борачка организација бира један дан у години када одаје пошту свим погинулим борцима Војске Републике Српске.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi