Pretraga

Arhiva članaka

7. март 2018.

Kabinet Načelnika u posjeti MZ Srednja Slatina

Dana, 07.marta 2018. u Srednjoj Slatini održan je sastanak Kabineta načelnika opštine Šamac i Savjeta MZ Srednja Slatina.

Na dnevnom redu bilo je više tema, ali svakako najznačajnije su rekonstrukcija Omladinske sale i organizacija i priprema za odlazak folklorne sekcije u Švajcarsku na Slatinske susrete.

Osim ovih tema raspravljano je i o nasipanju puteva i krpljenju udarnih rupa, te stanju i problemima u školi.

Što se tiče rekonstrukcije Omladinske sale plan je da se radovi završe do smotre folklora u julu mjesecu. Rekonstrukcija podrazumijeva postavljanje novog krova, novog plafona, produžetak bine, kompletne limarske, elektro- instalaterske, fasaderske i podne radove i izmjenu stolarije. Više od 80% sredstava Kabinet načelnika uspio je obezbijediti, dio putem konkursa na projekte Savjeta ministara BiH, a dio izdvajanjem iz vlastitih budžetskih sredstava. Preostali dio planira se obezbijediti kroz donacije i dobrovoljne priloge.

Kada je u pitanju organizacija i priprema odlaska u Švajcarsku zaključeno je da se sa priprema počne odmah i da se sva otvorena pitanja vezana za ovu temu usaglase i riješe do početka mjeseca maja.

Dogovoreno je i da se što hitnije izvrši posipanje makadamskih puteva i izvrši sanacija udarnih rupa na asfaltiranim putevima.

Razgovarano je i o problemima u školi koji se odnose na nesporazume između roditelja i uprave škole te je zaključeno da se mora naći kompromisno rješenje a da se pri tome ne smije dovesti u pitanje opstanak škole u Gornjoj Slatini kao osnovne.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi