Pretraga

Arhiva članaka

4. јануар 2018.

Удружење „Слатинаца“ подијелило пакетиће и новчану помоћ дјеци са посебним потребама

У просторијама Црвеног крста Шамац данас су представници Удружења „Слатинаца“ из Швајцарске подијелили 48 новогодишњих пакетића и новчана средства у висини од 1.500 КМ Удружењу грађана за помоћ лицима са посебним потребама из Шамца.
Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић захвалио се овом удружењу и истакао да је данашња донација резултат досадашњих активности општине Шамац и канцеларије за  дијаспору општини Шамац.

„Удружење „Слатинаца“ је последњих пет година учествоовало у многим хуманитарним акцијама на овом подручју. Инфраструктурно су помогли подручја Горње, Доње и Средње Слатине, а ове године су те активности проширили и на Удружење грађана за помоћ лицима са посебним потребама што ми је посебно драго“ – каже Милићевић.
Он је додао да су љетос имали заједнички састанак са овим удружењем и за последњих неколико мјесеци многа удружења из дијаспоре су се пријавила у канцеларију за дијаспором која функционише у оквиру Општинске управе.
„Овдје није ријеч о неком новом запошљавању, нити о новој о канцеларији него је ријеч о  новој апликацији у Општинској управи“ – каже Милићевић додајући да ће присуствовати годишњој свечаности коју „Слатиници“ организују сваке године  у јуну мјесецу.

Предсједник Удружења грађана за помоћ лицима са посебним потребама Станислав Миловановић отац дјетета са посебним потребама каже да ће средства од 1.500 КМ бити подијељена дјеци из Удружења, те додао да у удружењу имају седморо дјеце која редовно похађају креативну радионицу у којој раде стручна лица.
Он је апеловао на родитеље да доводе дјецу у креативну радионицу у оквиру удружења.
Испред удружења „Слатинаца“ Нетка Игњатовић истакла је задовољство што су данас могли да помогну дјеци, те додала да ово удружење сваке године организује састанак и дружење гдје сакупљају поклоне и средства и договарају се како би помогли онима којима је то неопходно.
„Ми ћемо ову сарадњу наставити и стално је проширивати“ – каже Игњатовићева.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi