Pretraga

Arhiva članaka

11. септембар 2017.

Mladost zaustavila Dubrave

Fudbaleri Mladosti iz Donje Slatine na svom terenu porazili su Dubrave rezultatom 3:2 u okviru petog kola Druge lige RS - grupa Zapad.

Viđena je vrlo kvalitetna utakmica. a da su pobijedili i gosti ne bi bilo nezasluženo, jer su stvorili dosta šansi. Mogu da žale za neiskorištenim prilikama ...

Mladost je iz prve šanse na utakmici došla s do gola! U 20. minutu Radoslav Tešić je poslao dugu loptu prema Zoranu Periću koji prolazi pored Igora Pilipovića koji ga ruši s leđa, a glavni sudija meča Duško Puvača pokazuje na bijelu tačku. Precizan sa 11 metara bioje kapiten Mladosti Dušan Bijelić za 1:0. U 25. minutu Nemanja Gavrić je prošao na lijevoj strani i ubacio loptu na peterac, na nju je natrčao Srđan Berić koji šutira, ali njegov udarac u posljednjem momentu blokira Radoslav Tešić. U 32. minutu Nemanja Gavrić je uputio centaršut s lijeve strane prema Merisu Demi koji sa pet metara glavom šutira preko gola. U 42. minutu Siniša Žerić prošaoje po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i uposlio Džafera Džañća koji šutira iz prve, ali golmanje bio na mjestu.

Na samom početku drugog poluvremena Dubrave su ponovo u prilici. Berić je proigrao Demu koji izlazi pred golmana Lakića, ali je Dušan Bijelić na vrijeme uklizao i šansa je propala. U 53. minutu Demo se našao u još jednoj dobroj šansi, ali Lakić ponovo brani. Dubrave su dobru igru krunisali golom u 61. minutu. Bojan Kumić odlično je prošao kroz sredinu, ušao u kazneni prostor, Radoslav Tešić je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Puvača nije imao sumnju i odmah je pokazao na bijelu tačku. Srđan Berić bio je precizan za 1:1. U 67. minutu Siniša Žerić je prošao po lijevoj strani i dodao loptu Tešiću, koji je uputio centaršut na drugu stativu gdje je sjajno skočio Džafer Džañć i glavom loptu zakucao u gol. Mladost je povećala svoju prednost u 77. minutu, Siniša Žerić sjajno je prošao po lijevoj strani. oštro ubacio na pet metara, a Džafer Džafíćje visoko skočio,
sjajno šutirao glavom, golman Vasić odbranio, ali samo na kratko, jer se lopta odbija ponovo do Džañć kojem nije bilo teško da je smjesti iza leđa Vasića za 3:1! Dubrave su smanjili rezultat na 3:2 u 79. minutu, Srđan Berić je poslao dugu loptu na desnu stranu premaNemanju Gavriću koji je ušao u kazneni prostor, nesebično dodao loptu usamljenom Merisu Demi, kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu.
U posljednjim minutama utakmice, Dubrave su promašile "mrtvu" šansu, Berić je proigrao Mirka Milakovíća na lijevoj strani koji je ubacio u šesnaesterac, lopta je došla do Nemanje Gavrića koji je imao prazan gol ispred sebe, ali nije bio precizan.

MLADOST (DS) - DUBRAVE 3:2 (1:0)

Strijelci: 1:0 Bijelić (20, penal), 1:1 Berić (61, penal), 2:1 Džañć (67), 3:1 Džañć (77), 3:2 Demo (79). Stadion: FK Mladost.
Gledalaca: 100. Sudija: Duško Puvača (Novi Grad). Pomoćnici: Bojan Džepina (Prijedor) i Dragan Rajlić (Novi Grad).
Delegat: Mladen Ličina (Ljubija). Kontrolor: Nikola Crnadak (Laktaši). Žuti kartoni: Bijelić, Čaušević (Mladost), Vasić, Berić, Kumić, Pilipović (Dubrave).

Mladost: Lakić, Kadić, Bijelić,  Paležnica, Ilić, Huseinbašić (od 82. Đurić), Žerić, Tešić, Džafić (od 90. Karanović), Perić, Čaušević.

Dubrave: Vasić, Kostić (od 80. V. Gavrić), Hadžialagić, Radosavac, Dimitnjević (od 46. Milaković), Gavrić, Berić, Pilipović, Vukajlović, Kumić (od 69. Glišić), Demo.

G. Popović

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi