Pretraga

Arhiva članaka

2. септембар 2017.

Džafić ugasio "romantiku"

Fudbaleri Mladosti iz Donje Slatine ostvarili su ubjedljivu pobjedu na gostovanju protiv banjalučkog BSK-a (0:4) u premijernoj utakmici četvrtog kola Druge lige Republike Srpske grupa Zapad. 

Prvo ime utakmice bio je je trostruki strijelac Džafer Džafnć koji je bio nezaustavljiv za odbranu BSK-a, a nekim potezima je igrače protivničkog tima dovodio do ludila! 


U prvom poluvremenu domaći su imali nešto veći posjed lopte, a prvu pravu priliku na utakmici imali su gosti. Igrao se 13. minut Dušan Bijelić je poslao dugu loptu s pola terena prema Džafiću, koji loptu prsima spušta za Čauševića, ovaj dobro šutirao, ali golman BSK-a Šajić je uspio da odbrani. Opet su fudbaleri Mladosti zaprijetili golu BSK-a u 24. minutu, Džafer Džafić sjajno proigrava Asifa Čauševića koji šutira preko gola domaćih. Priliku je imala i domaća ekipa u 37 minutu, Darko Božić je ubacio loptu s desne strane a Strahinja Sakić dobro skočio i šutirao glavom, golman Mladosti Jovica Lakić bio je na visini zadatka. U 41. minutu viđen je najlepši potez na utakmici, Zoran Perić je uputio „projektil" ka golu Bsk-a s ivice šesnaesterca, lopta je milimetarski odsjela u suprotnim rašljama.

U drugom poluvremenu BSK je zaigrao mnogo bolje . U 52. minutu Mladost je ostala sa igračem manje, Krsta Mišić je dobio drugi žuti, odnosno crveni. Svi na stadionu su se ponadali da će to "romantičarima" donijeti izjednačenje, ali na kraju se desila katastrofa! 
U 58. minutu Darko Božić je iz slobodnog udarca ubacio u šesnaesterac Mladosti, a loptu na prvoj stativi glavom zahvata Tihomir Đokić i šutirao pravo u golmana gostiju. Igrao se 65. minut Tihomir Đokić je pogriješio, Siniša Žerić je uzeo loptu, proigrao Asifa Čauševića, a ovaj šalje loptu prema Džaferu Džafiću, koji izlazi oči u oči Šajićem i preciznim udarcem šalje loptu za 0:2. U 75. minutu Džafer Džafić još jednom je pokazao kakav je majstor fudbala! Nanizao je četiri domaća igrača i na kraju lobovao golmana Sajića za 0:3. U 81. minutu Džafić je došao do het-trika na današnjoj utakmici. Solo-prodorom prošao je po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i iskosa pogađa za 0:4.

BSK - MLADOST (DS) 0:4 (0:1) 

Strijelci: 0:1 Perić (41), 0:2 Džafić (65), 0:3 Džafić (75), 0:4 Džafić (81). Stadion: ”Čaire" Gledalaca: 100. Sudija: Velibor Gigović (Gradiška). Pomoćnici: Bojan Vujanović (Gradišaka) i Dragan Rajlić (Novi Grad). Delegat: Branislav Oljača (Novi Grad). 
Žuti kartoni: Šakić, Kuzmanović (BSK), Paležnica, Čaušević (Mladost). Crveni kartoni: Krsta Mišić (Mladost), u 52. minutu. 

BSK: Šajić, Subić, Plavšić (od 57. Kuzmanović), Đokić, Stanišić, Trninić, Tatić, Trivić (od 57. Pejaković), Karalić, Božić, Sakić (od 74. Maksimović). 

Mladost (DS): Lakić, Kadić, Paležnica (od 62. Čolić), Bijelić, Ilić, Mišić, Žerić, Tešić, Džafić (od 82. Dejić), Perić, Čaušević (od 80. Đurić). 

 G. Popović

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi