Pretraga

Arhiva članaka

10. фебруар 2015.

Darovali djecu iz zavičaja


Da se zavičaj ne zaboravlja, lepim primerom pokazali su ovih dana pečalbari Gornje, Donje, Srednje Slatine i Gajeva u Republici Srpskoj.


Više od 70 porodica, Slatinaca i Gajevljana već nekoliko decenija rade u Švajcarskoj, znaju oni jedni za druge, gde ko radi i u stalnom su kontaktu. Lep primer druženja krunisali su tradicionalnim Slatinskim susretima pre 11 godina. Susreti su pomogli da budu još bliži jedni drugima, što je bila životna želja inicijatora Marka Milićevića, slatinskog Kneza, kako ga od milja zovu.
Godišnji odmori su redovno u zavičaju, a u poslednjih nekoliko godina jedna delegacija s posebnim zadatkom dolazi za božićne praznike i Savindan.
Nose poklon-paketiće za najmlađe u svoja sela. Tako je bilo i ove godine. Marko i Milica Milićević, Predo Cvijanović, Branko Kertić. Neven Popović, Mišo Radulović i Ljuban Baćić podelili su poklone u hramovima navedenih sela.
Sveštenik Slatinski Dražen Stevanović zahvalio se na poklonima ističući lep primer Slatinaca, koji žive i rade tamo daleko.
Prikupljanju sredstva za poklon paketiće u iznosu od 1850 franaka učestvovalo je 36 porodica. Đorđe i Vera Bujanović 100 franaka, a po 50 franaka poklonili su: Marko, Ognjen i Aleksandar Milićević, Boško Stojanović, Krsta Simeunović, Kertići Jovan, Mirjana, Branko, Goran, Joco, Ilija i Sajko, Ignjatovići, Dragan, Mićo i Rado, Džombići, Makso i Vaso, Čelikovići, Radojka i Nenad, Vasiljevići, Joco, Nikola i Milan, Miljići, Milenko i Perica. Baćići, Ljuban i Živan, Marko Vuksanović, Mišo Radulović, Mara Mokrić, Neven Popović, Perica Stajić, Predo Cvijanović, Žarko Kojić, Milan Tanasić i Staniša Savić.
Preuzeto sa sajta Vesti online, tekst napisao Ratko Patković.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi