Pretraga

Arhiva članaka

10. фебруар 2014.

Lovačka priča


U nedjelju, 9.2.2014. godine u Srednjoj Slatini, istoimena lovačka sekcija organizovala je lov na lisicu. Gosti ove sekcije bili su lovci iz Pelagićeva i Miloševca.
Lov je organizovan na način da se lovilo tzv. "pogonom". Oko tridesetak lovaca izvelo je četiri pogona i odstrijelilo dvije lisice. Najviše sreće a i oštro oko i ubojito oružje imali su Cvijan Đukić i Teodor Despić.

Nakon lova druženje je nastavljeno, tradicionalno, ručkom, uz obilje lovačkih priča. Kao i obično prednjačili su najuspješniji.

Najstariji lovac, Mato Galić, uz zdravicu se obratio prisutnima, rekavši: "Lovac sam više od četrdeset godina i drago mi je što je i danas lov ostao ne samo lov već i prilika za dobro druženje i širenje prijateljstva. Proglašavam današnji lov uspješnim."
Ovi, nešto mlađi i "zlobni" su dobacivali da čiča Mato voli lov ali da sve ređe puca.

Sve u svemu još jedna lijepa lovačka priča, a meni i nedoumica nakon preživljenog iskustva - ko u selu može mirno da spava - mještani ili zvijeri.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi