Pretraga

Arhiva članaka

18. август 2013.

XV Memorijalni turnir

Dana, 18. avgusta 2013. godine održan je XV Memorijalni fudbalski turnir u Srednjoj Slatini.
Turnir se održava u znak sjećanja na poginule borce u otadžbinskom ratu iz Srednje Slatine. Pokrovitelj ove manifestacije je Skupština opštine Šamac i Opštinska boračka organizacija Šamac. Organizatori turnira su: Mjesna boračka organizacija Srednja Slatina i FK "Sloga" Srednja Slatina.

Manifestacija počinje obilaskom grobova poginulih boraca, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća. U Otadžbinskom ratu iz Srednje Slatine u redovima VRS poginulo je 13 boraca.
Parastos je ispred spomenika služio sveštenik Dražen Stevanović.

Osim domaće Sloge na turniru su učestvovale i ekipe: Sutjeske iz Brvnika, Jedinstva iz Branice i Budućnosti (veterani) iz Gornje Slatine.

REZULTATI:

POLUFINALE: Sloga - Jedinstvo  0 : 1, Sutjeska - Budućnost (V) 0 : 0 (4 : 3)

ZA III MJESTO: Sloga - Budućnost (V) 3 : 0

ZA POBJEDNIKA: Jedinstvo -Sutjeska 1 : 0

Osim što se turnir u ovih petnaest godina pokazao kao zanimljiva sportska manifestacija pokazao se i kao dobro osmišljen način za obilježavanje ovakvih događaja. Neki memorijalni turniri na području naše opštine  već se održavaju na ovaj način, a preporučuju ga i SO-e Šamac i OBO Šamac.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi