Pretraga

Arhiva članaka

недеља, 4. август 2024.

Служен парастос за погинуле борце ВРС и цивиле у Средњој Слатини

У Средњој Слатини код Шамца је служен парастос за 12 погинулих бораца Војске Републике Српске и три цивилне жртве рата, као и за три припадника ваздухопловне јединице, који су страдали почетком 1992. године када је њихов хеликоптер оборен у овом мјесту. Код споменика погинулим саграђеном 2002. године свијеће су прислужили и положили вијенце породице погинулих бораца, представници Борачке организације, мјештани и представници локалне заједнице.


Парастос је служио горњослатински свештеник Драган Павловић.


Обраћајући се окупљенима начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да су се данас поклонили онима који су платили највишу цијену за Републику Српску, те да треба гајити културу сјећања на погинуле борце Војске Републике Српске који су дали живот за слободу свог народа и Републику Српску.


Поред осталих парастосу су присуствовале и начелник општинског Одјељења за општу управу Наташа Маринковић, начелник Одјељења за урбанизам и просторно уређење Ведрана Михаљчић и начелник Одјељења за привреду, инспекцијске послове Предраг Недић и начелник Одјељења за финасије Велимир Андрић.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

1 коментар :

Kalendar

Budućnost demonstrirala snagu protiv Bratstva

Dana, 21. aprila 2024. godine, Budućnost je ugostila svoje rivale iz Dubice, ekipu Bratstva, u okviru 10. kola PFL Modriča-Š...

Popularni postovi