Pretraga

Arhiva članaka

15. јануар 2024.

Свечано отворен водовод у Горњој Слатини

У Горњој Слатини је пуштена у рад новоизграђена водоводна мрежа, чиме је за мјештане ове мјесне заједнице обезбијеђено снабдјевање здравом и питком водом. Изградња водоводне мреже у дужини од 25 километара на коју је прикључено 240 домаћинстава трајала је непуних шест мјесеци, а радове је изводило КП „Водовод и канализација“ а.д. Шамац.

Укупна вриједност пројекта изградње водоводне мреже је око 740.000 КМ, а финансиран је заједничким учешћем мјештана, средствима из буџета општине Шамац и учешћем општине Шамац у МЕГ пројекту.


Обраћајући се присутнима, начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић је рекао да је ово један од најзначајнијих пројеката на подручју општине Шамац, обзиром да је ово једна од највећих Мјесних заједница, те да се без грађана овај пројекат не би могао реализовати.
„Ово је пета мјесна заједница по реду, послије Засавице, Новог Села, Лугова и Крушковог Поља у којој је постављена водоводна мрежа и прикључена на градски водовод у протекле двије године. Новоизграђени бунар је нешто што ће остати будућим поколоњема који живе, не само у Горњој Слатини него и околини“, каже Милићевић.
„Сигуран сам да ће Општинска управа уз подршку међународних организација кроз реализацију пројеката наставити радове на проширењу водоводне мреже и у другим мјесним заједницама, а очекујем коначно подршку и виших нивоа власти.“, каже Милићевић захваљујући се локалном предузећу КП „Водовод и канализација“ које је у рекордном року са својим капацитетима уз извођаче који су учествовали реализовало овај велики пројекат.


Директор предузећа КП „Водовод и канализација“ Михајло Ђурђевић истакао је да је постављена нова водоводна мрежа у дужини од 25 километара од чега је 12 километара главне мреже, сокака и споредних путева око седам километара и више од седам километара локалних прикључака.

„Урађен је огроман посао, највећи подухват што се тиче овог нашег предузећа је тај да је оно урадило све водоинсталатерске послове. Радове смо почели прије шест мјесеци, а радови су трајали око 130 радних дана у оквиру којих смо завршили комплетан посао“, каже Ђурђевић додајући да је пројекат значајан за све будуће генерације.


Петар Илишковић предсједник Савјета Мјесне заједнице Горња Слатина истиче да су у Савјету мјесне заједнице заједно са мјештанима неизмјерно захвални Општинској управи и комуналном предузећу „Водовод и Канализација“ на овом грандиозном пројекту.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi