Pretraga

Arhiva članaka

8. јануар 2024.

Бадњица и Божић у Слатини 2024.

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику Божићу, традиционално, у свим православним храмовима на подручју општине Шамац вечерњом литургијом и налагањем бадњака обиљежено је Бадње вече. Сви храмови на шамачкој општини су били мјесто вјере, традиције, празничког саборовања и дружења.

Бадњаке су освештали свештеници са шамачког подручја који су након вечерњег богослужења и окупљенима честитали Бадње вече, као припрему за обиљежавање најрадоснијег празника - Рођење Христово.

Вечерњој служби, освештању и налагању бадњака у Горњој Слатини присуствовао је традиционално и начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић који је овом приликом православним вјерницима честитао Бадње вече.


„Вечерас, заједно са својим вјерним народом Горње Слатине, вечерњим богослужењем и молитвом дочекали смо Бадње вече уз традиционално паљење Бадњака“, рекао је Милићевић додајући да Бадњак, свето дрво унесу у ваше домове здравље, мир и радост, а његов огањ нека загрије и испуни ваша срца, да у заједничкој вјери, окупљени у породичној срећи са радошћу дочекамо сутрашњи најрадоснији хришћански празник.


Обиљежавање празника било је организовано и у Доњој Слатини и Гајевима.


Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi