Pretraga

Arhiva članaka

28. јун 2022.

У Горњој Слатини служен парастос за погинуле борце ВРС

Код споменика у Горњој Слатини служен је парастос и положени су вијенци за 29 бораца Војске Републике Српске и једну цивилну жртву протеклог рата са овог подручја, у оквиру Видовданског сабора.



Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић истакао је да је општина Шамац дала бројне жртве за спајање источног и западног дијела Републике Српске.

"Видовдан је пун симболике у српској историји, дан када се исток и запад Српске спојио недалеко одавде", рекао је Милићевић додајући да је ријеч о посавским јединицама које су током маја и јуна 1992. године дале снажан допринос спајању Коридора иако су биле окружене непријатељима са три стране.
Он истиче да одају почаст и свим оним борцима који су у том тромјесечном периоду, одолијевајући снажним нападима, одбранили ово слободно подручје и тако дали немјерљив допринос јединству Републике Српске.

Предсједник организационог одбора Видовданског сабора Љубиша Станишић рекао је да су обиљежавање Видовдана почели синоћ, а сабор ће бити завршен данас низом културних и спортских такмичења у којима учествују засеоци Пањик и Грбача.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић, који је у Одбрамбено-отаџбинском рату био командант обудовачког батаљона у Другој посавској бригади, каже да у историји српског народа Видовдан заузима једно од најзначајнијих мјеста.
"На Видовдан су створене контуре и обриси комплетне Републике Српске. Велике жртве смо и ми Посавци дали за стварање Републике Српске", нагласио је Зорановић.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi