Pretraga

Arhiva članaka

27. октобар 2021.

Парастос у Гајевима 2021.

За 18 погинулих бораца и три цивилне жртве одбрамбено-отаџбинског рата, те за 16 жртава из Другог свјетског рата са подручја Гајева данас је служен парастос, а обиљежена је и крсна слава цркве Света Петка.Након службе у цркви, на Спомен плочи која се налази на цркви Свете Петке одата је почаст погинулим и служен парастос.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић истакао је да сваке године на овај начин евоцирају успомене на своје саборце и тешко вријеме које су прошли бранећи Републику Српску.
"Једино на тај начин ћемо одужити свој дуг према онима који су својом крвљу бранили слободу и ове просторе", рекао је Зорановић.

Предсједник Мјесне борачке организације Гајеви Чедо Лукић рекао је да је црква на којој су уклесана имена погинулих саграђена 2002. године.
"Жртве никада не смију бити заборављене. Данас, и сваки дан, ми се поклањамо нашим херојима из свих ратова који су нам створили бољу будућност", рекао је Лукић.

Након парастоса, који је служио шамачки свештеник Ненад Тојић, положени су вијенци и прислужене свијеће.

Поред осталих парастосу и слави у Гајевима је присуствовала начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Ведрана Михаљчић.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi