Pretraga

Arhiva članaka

16. децембар 2020.

U Gornjoj Slatini riješen problem vodosnabdijevanja škole

Osnovnoj školi u Gornjoj Slatini kod Šamca, obezbijeđeno je snabdijevanje vodom iz novog bunara, budući da je stari izvor nedavno presušio. Nakon nekoliko dana online nastave, učenici su se vratili u školske klupe.


Problem sa vodosnabdijevanjem škole, kada je izvorište vode presušilo, riješen je izgradnjom novog bunara. Direktorka OŠ “Gornja Slatina” Tanja Cvijanović kaže da je izgradnja novog bunara trajala jednu radnu sedmicu, te da je u tom periodu za učenike bila organizovana nastava na daljinu.

Ministarstvo prosvjete i kulture reagovalo je odmah po našem zahtjevu i odobrilo nam je 5.000 maraka za izgradnju novog bunara, i mi smo taj problem za vrlo kratak period riješili. Takođe, dobili smo odobrenje i za organizovanje nastave na daljinu i sve je prošlo u najboljem redu”, rekla je Cvijanovićeva.

U Osnovnoj školi u Gornjoj Slatini, koju pohađa 110 učenika, prošle godine završen je prvi dio projekta unapređenja energetske efikasnosti, koji je podrazumijevao zamjenu dotrajale stolarije. U očekivanju nastavka radova, odnosno renoviranja krova i postavljanja izolacije na spoljašnje zidove škole, ljetos je obnovljen je i uređen sanitarni čvor.

M. L.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi