Pretraga

Arhiva članaka

2. децембар 2020.

Nataša Lazukić dobitnica UNICEF-ove nagrade

Sarajevo, 20.11.2020. – UNICEF u Bosni i Hercegovini je danas obilježio 20. novembar Svjetski dan djeteta. Globalnom REIMAGINE kampanjom UNICEF širom svijeta nastoji ponovo osmisliti bolji svijet – za svako dijete. 

U Bosni i Hercegovini je, uz poštovanje svih mjera i ograničenja zbog COVID-a-19, prvi put otkako se obilježava Svjetski dan djeteta, 20. novembar obilježen online događajem kojem su prisustvovali gosti iz diplomatskog kora, medijski profesionalci, predstavnici udruženja, organizacija i institucija koje se bave promocijom i zaštitom prava djece, kao i djeca i mladi koji su se uključili u ovogodišnje aktivnosti ponovnog osmišljavanja boljeg svijeta #ZaSvakoDijete. 

Prepoznajući značaj medija, UNICEF u Bosni i Hercegovini tradicionalno dodjeljuje priznanja medijskim profesionalcima za doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH. Ove godine dodijeljena su četiri priznanja i to: Ivani Erić, novinarki TV N1 u kategoriji TelevizijaNataši Lazukić, u kategoriji Blog, Azri Husarić, u kategoriji Internet rad. Posebno priznanje za medijski doprinos promociji i zaštiti prava djeteta dodijeljeno je novinaru portala Otisak, Željku Lazareviću. /UNICEF/

- Ponosna sam na činjenice što su moj izbor teme, širina djelovanja i predan rad prepoznati. Zahvalna sam što je nagrada za kategoriju bloga pripala meni. Hvala svim ljudima koji su mi pružali podršku i svima onima koji su učinili da budem bolja osoba." - objavila je Nataša na svom FB profilu.

O sebi kaže da je profesorica književnosti po struci, novinarka u kulturi po opredjeljenju i uvijek na strani borbe za dječija prava.




Ovim člankom želio sam predstaviti još jednu mladu, uspješnu i obrazovanu osobu iz Slatine.
Nataša, ponosimo se tobom!

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi