Pretraga

Arhiva članaka

26. децембар 2020.

Slatinci iz Švajcarske obradovali mališane iz Šamca

U vrijeme praznika i darivanja, članovi Udruženja Slatinaca u Švajcarskoj nastoje da obraduju najmlađe u svom rodnom kraju. Iako su zbog pandemije ove godine izostale manifestacije na kojima Slatinci prikupljaju novac za ovu humanitarnu akciju, ipak su uspjeli da novogodišnjim poklonima obraduju djecu sa poteškoćama u razvoju s područja Šamca.


Slatinci koji žive i rade u Švajcarskoj, zbog pandemije virusa korona, praznike provode daleko od rodnog kraja. Bez obzira na to, uspjeli su da organizuju prikupljanje novca i za 51-no dijete obezbijede novogodišnje paketiće i novčane poklone od po 50 maraka.

Neven Popović iz Donje Slatine, na privremenom radu u Švajcarskoj, kaže da su Slatinci i ovoga puta pokazali solidarnost te da su, uprkos pandemiji, uspjeli da se putem društvenih mreža organizuju i prikupe potreban novac.

“Ovo je bila veoma teška godina za sve, ali mi smo uspjeli i pored toga da se organizujemo i da nastavimo tradiciju pomoći djeci s posebnim potrebama koju smo započeli prije četiri godine i koju ćemo nastaviti i ubuduće”, rekao je Popović.

Ljubica Lazić iz Tišine, majka 11-ogodišnjeg dječaka sa poteškoćama u razvoju, rekla je da je veoma zahvalna Udruženju Slatinaca jer su im uljepšali i ove praznike.

“Jako mi je drago što su se sjetili naše djece, mnogo znači kad se sjete ove djece koja se, kao i njihovi vršnjaci, raduju novogodišnjim paketićima”, rekla je Lazićeva.

Udruženje građana za pomoć licima s posebnim potrebama, uz sve propisane epidemiološke mjere, organizovalo je druženje djece sa Djeda Mrazom i podjelu novogodišnjih paketića. Predsjednik udruženja Stanislav Milovanović je rekao da su Slatinci, osim ove akcije, pomogli i odlazak djece na višednevni izlet.

“Ovo je zaista jedno prijateljstvo koje prerasta u nešto jako vrijedno i jako lijepo za sve nas i našu djecu. Mi smo već prije nekoliko mjeseci bili u banji “Terme” Ozren, a naš boravak tamo je takođe finansiralo Udruženje Slatinaca iz Švajcarske”, rekao je Milovanović.

Milovanović je dodao da će 28. decembra biti održano tradicionalno, godišnje druženje djece sa poteškoćama u razvoju, a da su za njih novogodišnje paketiće pripremili i neki šamački privrednici i jedno udruženje građana iz Brčkog.

M.L.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi