Pretraga

Arhiva članaka

28. фебруар 2018.

Изабрани најмлађи рецитатори

Основној школи „Горња Слатина“ у Горњој Слатини код Шамца одржано је такмичење „Младих рецитатора". На такмичењу је учествовало укупно 28 ученика, од чега 11 из предметне наставе и 17 ученика разредне наставе.

Комисију која је одлучивала о побједнику сачињавали су: Јелена Јеринић професор српског језика - Предсједник комисије, Илија Павловић предсједник књижњвног клуба „Савовање“ Шамац и Маја Јевђић Јовановић професор разредне наставе.
Уценици су се такмичили у оквиру три категорије, прва тријада од првог до трећег разреда, друга од четвртог до шестог разреда и трећа тријада од седмог до деветог разреда. Рецитоване су пјесме аутора српске књижевности које су чланови комисије оцјењивали оцјенама од 1 до 5.

Прва три мјеста у првој тријади освојили су Марија Лукић други разред, Ана Шљокић трећи  разред и Младен Џомбић други разред.

У другој тријади прва три мјеста освојили су Милан Станишић ученик петог разреда, Драгана Пајић ученица шестог и Гордана Лакић ученица четвртог разреда.

У трећој тријади прва три мјеста освојиле су Јелена Микић ученица седмог разреда, Ружица Аранђић ученица деветог разреда и Јована Вучићевић ученица седмог разреда.

На општинско такмичење Младих рецитатора директно су се пласирали Марија Лукић, Милан Станишић и Јелена Микић.

Директорица Основне школе у Горњој Слатини Цвијета Јовић изразила је задовољство што је на иницијативу начелника општине након дужег временског периода организовано ово такмичење.
„Уживање је било слушати рецитовање стихова највећих пјесника српске књижевности као што су: Десанка Максимовић, Љубивоје Ршумовић, Алекса Шантић, Ђура Јакшић и Јован Дучић“ – каже Јовићева додајући да свим ученицима жели срећу на предстојећем такмичењу.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi