Pretraga

Arhiva članaka

1. фебруар 2018.

Donja Slatina cilja elitu

Sa pripremama za nastupajuću proljećnu sezonu drugoligaškog zapada RS startovali su i fudbaleri Mladosti iz Donje Slatine. Ekipa iz predgrađa Šamca u jesenjem delu je ostvarila odlične rezultate, zimovali su na drugoj poziciji i jedan su od glavnih kandidata da na kraju šampionata preseku ciljnu vrpcu i plasiraju se među elitne klubove Republike Srpske. Na prozivci su se pojavili svi fudbaleri koji su izneli jesenju sezonu, niko nije napustio ekipu a stigla su i pojačanja, priključeno je nekoliko igrača i omladinskih pogona. Predsednik Mladosti Dragan Aranđić je čovek čije su zasluge najveće za uspon tima iz Donje Slatine, veruje u svoju ekipu i smatra da je došlo vreme da njegovi puleni zaigraju u Prvoj ligi.


- Prvo ovogodišnje okupljanje našeg tima je potvrdila da raspolažemo sa kvalitetnim igračkim kadrom, koji profesionalno shvata svoje obaveze. To potvrđuje podatak da su svi igrači bili prisutni na prozivci, gdje su im prezentovani plan rada i zadaci kluba u narednom periodu. Kompletne pripreme ćemo provesti na našim terenima kao i sportskim objektima u bližoj okolini Šamca. Vremenske prilike su dobre, verujemo da će se lepo vreme nastaviti i u februaru i nadam se da i sa te strane nećemo imati problema. Dogovorili smo i šest kontrolnih mečeva, prva provera je zakazana 4. februara kad igramo protiv Broda, sedam dana kasnije ćemo se sastati sa Jedinstvom iz Brčkog, 18.2. igramo sa Dinamom u Mahali. Najteža provera nas očekuje 25. februara kada ćemo snage odmeriti sa Sinđelićem u Beogradu, četiri dana kasnije igramo protiv Odžaka a „generalka“ je na programu 4. marta u Dvorovima protiv Proletera - ističe Aranđić.

Već je poznato da je Uprava Mladosti na čelu sa Vama obezbedila sve uslove za neometan rad kluba, postali ste prepoznatljivi po tome da se i u malim sredinama može napraviti uzoran sportski kolektiv?

- Naš cilj je jasan, želimo plasman u Prvu ligu RS i sve je podređeno da to i ostvarimo. Imamo odlične uslove što se tiče infrastrukture, finansijski smo stabilni, sve obaveze prema igračima kao i stručnom štabu i zaposlenima u klubu su regulisane. Pozicija na tabeli nam daje pravo na optimizam, lider Modriča nam beži dva boda, oni imaju 37, naš tim 35 , trećeplasirano Jedinstvo iz Žeravice 33 boda. Sigurno su ova tri kluba i glavni kandidati za osvajanje titule. I raspored nam je naklonjen, od prvih šest kola u četiri smo domaćini, dva puta gostujemo. Svakako da nas naznačajniji susret očekuje u drugom kolu nastavka prvenstva kada nam u goste dolazi jesenji šampion Modriča .Verujemo u naše momke već na prvim pripremnim treninzima pokazuju maksimalnu ozbiljnost, volju i zalaganje. Ubeđeni smo da će tako biti i u proljećnim okršajima i da ćemo na kraju podići šampionski pehar i ostvariti istorijski uspeh plasmanom u prvoligaško društvo RS - optimistički je zaključio Dragan Aranđić.

Treneru Mladosti iz Donje Slatine Nihadu Kadiću i njegovom pomoćniku Mladenu Radoviću na prozivci su se odazvala 24 fudbalera: Jovica Lakić, Armin Kadić, Dušan Bijelić, Dragan Ilić, Krsta Mišić, Siniša Žerić, Radoslav Tešić, Džafer Džafić, Zoran Perić,Tarik Ćolić, Asif Čaušević, Panto Miličević, Srđan Paležnica, Nedim Huseinbašić, Mladen Petruljević, Niko Đurić, Mario Karanović,.Saša Dejić, Ismir Hasić i Nemanja Bijelić.
U ekipu je stigao i Nenad Pajić doskorašnji član Sloge iz Srednje Slatine, kao i tri člana iz omladinskih pogona Mladosti, Jovan Ostojić, Darko Krunić i Ibrahim Bajraktarević.

Slaviša Vukašinović - SportDC 

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi