Pretraga

Arhiva članaka

28. април 2016.

Sloga - Crkvina 4:4 (6:8)


SREDNJA SLATINA, 27. april 2016.

Sloga je nakon pobjede u nedjelju protiv Mladosti iz Tišine bila na domak još jednog trijumfa, ovoga puta protiv renomirane ekipe Crkvine. Utakmica je igrana u okviru Kupa RS i završila je pobjedom gostujuće ekipe nakon izvođenja penala, rezultatom 6:8. Jedna loša minuta u igre Sloge, u kojoj su primili dva pogotka, bila je dovoljna da trijumf izostane. 

Već u 2. minutu Sloga je došla do prednosti, gužvu u protivničkom šesnaestercu iskoristio je B. Pajić i loptu sa desetak metara smjestio iza leđa gostujućeg vratara. Prednost na početku utakmice opredijelila je domaću ekipu  na odbrambenu taktiku sa namjerom da iz kontri pokušavaju ugroziti protivnika. Takav način igre rezultirao je drugim golom u 31. minuti. Oštar udarac Mikića sa dvadesetak metara, lopta pogađa u glavu gostujućeg odbrambenog igrača, vara golmana Simeunovića i završava u mreži. U prvom poluvremenu više nije bilo golova.

U drugom poluvremenu što se tiče taktike Sloge ništa se nije mijenjalo. Gosti su uporno napadali a domaća ekipa se znalački branila. U 49. minuti iz slobodnog udarca sa tridesetak metara Mikić topovskim udarcem pogađa prečku, lopta se odbija u teren, odlično je to sve ispratio Zjajić i loptu ubacio u mrežu. Iznenađenje je bilo na pomolu ali i puno vremena do kraja utakmice. Gosti pojačavaju tempo, nivo igre podižu na veći nivo i sve češće prijete. Lopta je neprestano na polovini domaće ekipe koja sve češće pravi greške ali nekako odolijeva. Gol je visio u vazduhu. U 57. minuti, gužvu ovaj put u domaćem šesnaestercu koristi Čančarević. Drugi pogodak Čančarević postiže u 75. minuti, vješto izbjegavši ofsajd poziciju, loptu rutinski šalje pored domaćeg vratara.
I onda za domaću ekipu "žuta minuta", 86. Prvo pogodak postiže Čeliković ponovo iz gužve. Nakon toga domaći igrači loptu povedenu sa centra daju protivniku koji je ubacuje u kazneni prostor domaćih, odbrana još u šoku od primljenjenog gola ne reaguje i pušta Čančarevića da postigne het-trik.
Da na današnjoj utakmici to ne bude sve potrudio se Mikić, u 87. minuti, ponovo iz slobodnog udarca i sa iste razdaljine loptu smješta neodbranjivo pod prečku.

Kraj utakmice sve je vratio na početak. Penali su morali odlučiti pobjednika današnje utakmice. Ponovo su domaći imali prednost jer su gosti prvi promašili penal, u drugoj seriji.
Imali su domaći prednost ali ne i prisebnost. Zjajić i Stokić nisu bili precizni dok gosti više nisu griješili.

Sve u svemu jedna dobra i lijepa fudbalska predstava u Srednjoj Slatini. Sloga je bila dostojan protivnik Crkvini, veći dio utakmice ravnopravna, na momente igrala bolje, zrelije i opasnije, zbunjivala protivnika ali na kraju ipak nije izdržala. 
A može se slobodno reći da nije imala ni sreće.

SLOGA: N. Pajić, Mikić, B. Pajić, Milanović, Baćić, Stokić, Draško, Zjajić, Jokić, N. Pajić, Džombić.
CRKVINA: Simeunović, Borojević, Čeliković, Bijelić, Marjanović, Božanović, Daničić, Čančarević, M. Maslić (od 46. N. Maslić), Varadinović (od 80. Božić), Tutnjević. Trener: Boro Stefanović.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi