Pretraga

Arhiva članaka

1. септембар 2015.

Почела школска година


У четири основне школе на шамачком подручју, Шамац, Црквина, Слатина и Обудовац јутрос је кренуло 1120 ученика од првог до деветог разреда, од чега 116 првачића, а у Средњу школу 435 ученика од првог до четвртог, од чега 154 у први разред.

Основну школу "Горња Слатина" ове школске године похађа ће 151 ученик у 13 одјељења, од чега 16 ђака-првака. Комбиновано одјељење у Гајевима имаће 14 ученика а исто такво у Средњој Слатини 7 ученика. (о.а.)

Основна школа „Србија“ чију изградњу финасира Влада Србије са милион марака још није завршена, па ће ученици ове школе похађати наставу у просторијама Средње школе „Никола Тесла“ у Шамцу за које је обезбијеђен превоз.


Начелник општине Шамац Саво Минић каже да је договорено да ученици из Црквине похађају наставу у Шамцу, те да је дјеци обезбијеђен превоз, а за првачиће посебан превоз уз пратњу из Црквине.

Минић каже да је у контакту са УНДП који врши имплементацију средстава, министром просвјете, те да би школа требала бити завршена до краја октобра мјесеца ове године, а почетак наставе предвиђен за 1. новембар.
Директор ЈУ СШЦ „Никола Тесла“ Миливоје Џомбић каже да је школа спремна да прихвати све ученике.

Средња школа је обновљена, све је ново. Њима треба 13 учионица, а ми имамо чак дупло. Наставу за средњошколце смо помјерили са осам на 07:30 часова, тако да када они заврше наставу имамо пола сата да се учионице провјетре и настава почиње у 14:00 часова“ - каже Џомбић.
Џомбић подсјећа да је основна школа „Србија“ из Црквине помогла њима и пружила им услове да заврше са активностима око завршетка у прошлој години када су биле поплаве.

Светлана Павловић, дипл.журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi