Pretraga

Arhiva članaka

19. март 2015.

Епископ Хризостом у Горњој Слатини


У сриједу, четврте седмице Часног поста и на дан успомене Св. мученика Конона и преподобног Марка подвижника, 18. марта 2015. године, Његово Преосвештенство г.г. Хризостом, Епископ зворничко-тузлански, посјетио је село Горњу Слатину код Шамца.

Са почетком у 15:00 часова одржан је братски састанак свештене Архијерејског намјесништва модричко-градачачког. У 18:00 часова у препуном Храму Св. Саве у Горњој Слатини служена је литургија претходноосвећених дарова. Са Преосвећеним Владиком г.г. Хризостомом саслуживали су протојереј-ставрофор Јово Лакић, архијерејски намјесник и архијерејски замјеник, протoјереј Слободан Тошић, јереји Ненад Тојић и Стаменко Станковић те протођакон Славољуб Милошевић. У току Свете литургије обављена је исповијест и причешће свештенства Архијерејског намјесништва модричко-градачачког. Исто тако, светим тајнама покајања и причешћа приступила је већина вјерника сабраних на овој Светој литургији. На крају Свете литургије, Преосвећени Владика чином протонамјесника одликовао је јереје Ненада Тојића и Стаменка Станковића.

У бесједи Преосвећени Владика је говорио о освећењу човјека кроз свете тајне покајања и Тијела и Крви Господњег.

Преузето са странице: СПЦ Епархија зворничко-тузланска.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi