Pretraga

Arhiva članaka

19. јануар 2015.

Braća Bijelić nisu plivali za časni krst


Teslić, Bogojavljanje 2015. g.

Braća Bijelić, Živko i Darko, iz Donje Slatine, nisu plivali za časni krst Gospodnji na tradicionalnoj manifestaciji na praznik Bogojavljanja u Tesliću. Iako su se za ovu manifestaciju pripremali i fizički i duhovno, nabujala rijeka Velika Usora je spriječila ovo viteško nadmetanje.

Organizatori manifestacije SPC, Svetosavska omladinska zajednica i Srpsko sokolsko društvo "Sveti Petar Cetinjski" Teslić su zbog bezbjednosnih razloga odlučili da se plivanje danas ne održi i u skladu sa pravilima ovog takmičenja titulu viteza časnog krsta dodijelili najmlađem takmičaru, Radetu Ristiću iz Banja Vrućice.

Ove godine za nadmetanje u plivanju za časni krst u Tesliću prijavilo se 30 takmičara. Iako je bilo loše vrijeme i nije bilo takmičenja u plivanju, ovoj manifestaciji je kako javljaju izvještači prisustvovalo više hiljada građana.

Braći Bijelić ne preostaje ništa drugo nego da se zadovolje time što su bili dio ove manifestacije a priliku da ponesu titulu viteza imaće naredne godine. 

Mi Slatinci, priželjkujemo da im se dogodine posreći.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi