Pretraga

Arhiva članaka

8. јун 2012.

Nezaposlene žene pokrenule proizvodnju

ŠAMAC - Udruženje žena u mjesnoj zajednici Srednja Slatina kod Šamca pokrenulo je proizvodnju posteljine zahvaljujući Sporazumu koji je ova opština potpisala sa Međunarodnim crvenim krstom, kancelarija u Tuzli.
"Šijemo posteljinu, punimo jastuke i prodajemo, a tražimo i tržište van naše sredine. Zadovoljne smo jer smo sve nezaposlene, ali bi bile srećne da tu proizvodnju proširimo", kaže predsjednica Udruženja žena u Srednjoj Slatini Snježana Baškarić i napominje da materijal za šivenje posteljine kupuju same.
Ona je navela da su odmah nakon odobrenja projekta dobile mašinu i peglu za proizvodnju.
Riječ je o projektu „Podsticanje dijaloga i saradnje među lokalnim zajednicama 2011-2013. godine" za koji su u martu prošle godine Sporazum potpisali kancelarija Međunarodnog CK u Tuzli, opština Šamac i CK Šamac, a koji se odnosi na povratničke mjesne zajednice.
U povratničkoj mjesnoj zajednici Srednja Slatina švajcarski CK i opština Šamac finansirali su uređenje prostorija za rad Udruženja žena, a nakon toga realizovali aktivnosti oko uređenja prostora u Osnovnoj školi, kao i projekat igraonice za djecu.
Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Srednja Slatina Predrag Pajić rekao je da će ovih dana biti realizovan i projekat svlačionice za FK “Sloga“ iz ovog mjesta, za koji je švajcarski CK izdvojio 10.000 KM za građevinski maretijal, a radove plaća opština Šamac.
Prema njegovim riječima, u Srednjoj Slatini tenutno živi 450 stanovnika među kojima su Srbi, Hrvati i izbjeglice, a prije rata je živjelo 1.300 stanovnika.
Udruženje žena broji 12 članica, koje su sve nezaposlene.
FK “Sloga“ postoji od 1959. godine, a nakon što je početkom rata prestao sa radom obnovnjen je 1996. godine.

Izvor: Nezavisne novine

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi