Pretraga

Arhiva članaka

29. јун 2012.

8. Vidovdanski sabor

Gornja Slatina
Vidovdan, 2012. g.

Osmi Vidovdanski sabor započeo je u srijedu u 20 časova svečanom akademijom. Sabor je otvorila predsjednica ovogodišnjeg organizacionog odbora gospođica Petra Cvijanović. Prigodnom besjedom prisutnima se obratio slatinski sveštenik Dražen Stevanović. U umjetničkom dijelu programa nastupili su SPKD "Prosvjeta" iz Obudovca, folklorna sekcija "Srednja Slatina" i hor "Heruvimi" pod upravom Radeta Bosića. Recitalom o Vidovdanu publici se predstavio pjesnik Niko Bosić. Na kraju akademije kapiteni ekipa: "Panjika", Perica Mokrić i "Grbače" Ljubo Bosić obavezali su se na časnu, poštenu i vitešku borbu.

U četvrtak, sabor je nastavljen parastosom za poginule borce iz Gornje Slatine. Nakon parastosa govorili su Stanko Ilišković, predsjednik mjesne boračke organizacije, Savo Bosić, ratni komandant i Savo Minić, načelnik opštine.

Igre su tradicionalno započele trkom na 3 km u kojoj je prvi kroz cilj prošao Stanko Đukić a ekipa "Panjika" je osvojila prvi bod. Šahisti Panjika su takođe bili uspješniji od svojih rivala. Odbojkašice "Grbače" zabilježile su prvu pobjedu za svoju ekipu rezultatom 2:0 u setovima.
Fudbal je disciplina u kojoj su uspješniji bili takmičari iz Panjika. U konkurenciji juniora Panjik je pobijedio rezultatom 4:0. U konkurenciji seniora rezultat je bio 4:1 u korist Panjika. Jedino u konkurenciji veterana fudbaleri iz Grbače pobijedili su sa 2:0. U konkurenciji žena pobjeda je takođe pripala Panjiku a rezultat je bio 1:0.
U nadvlačenju konopa veću vještinu su pokazali Grbačani i pobijedili sa 2:0. U ispijanju piva brži su bili takmičari iz Panjika.
Ukupan skor ovogodišnjih igra je 6:3 u korist Panjika.
Bila je to šesta pobjeda ekipe Panjika. Interesantno je da su Grbačani pobijedili samo na prvim susretima a jedanput je rezultat bio neriješen.

Proslava Vidovdana je nastavljena slavljem ispred Doma kulture.

I ovaj Vidovdanski sabor pokazao se kao prelijepa manifestacija, dostojna imena a i stečene reputacije.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi