Pretraga

Arhiva članaka

6. август 2023.

Сјећање на храбре: Парастос за погинуле борце у Средњој Слатини

У Средњој Слатини одржан је парастос за 12 погинулих бораца Војске Републике Српске, три цивилне жртве рата и три припадника ваздухопловне јединице. Они су страдали почетком 1992. године када је њихов хеликоптер оборен у овом мјесту.


Породице погинулих бораца, представници Борачке организације, мјештани и представници локалне заједнице положили су вијенце и прислужили свијеће код споменика у Средњој Слатини, који је изграђен 2002. године.

Радован Зорановић, предсједник Борачке организације Шамац, истакао је да не смијемо заборавити оне који су дали животе за слободу.
Велимир Андрић, начелник општинског Одјељења за финансије, рекао је да треба гајити културу сјећања на погинуле борце Војске Републике Српске који су дали живот за слободу свог народа и Републику Српску.

На парастосу је поред породица погинулих бораца, мјештана и осталих присуствовала и Наташа Маринковић, начелница Одјељења за Општу управу.

Овим поводом одигран је и фудбалски турнир на коме су учествовале четири екипе. Побједник турнира је екипа Црвене звијезде из Гајева.

ФК "Црвена звијезда" Гајеви

ФК "Слога" ветерани

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi