Pretraga

Arhiva članaka

16. март 2022.

Sastanak Savjeta MZ S. Slatina sa Načelnikom opštine

Sinoć je u Srednjoj Slatini održan sastanak Savjeta mjesne zajednice kojem su prisustvovali načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, predsjednik skupštine opštine Simo Varadinović i  načelnici odjeljenja u opštinskoj upravi Velimir Andrić i Mišo Dervenić.

Na sastanku su predstavnici mjesne zajednice upoznali su načelnika i njegove saradnike o trenutnim aktivnostima koje se sprovode u mjesnoj zajednici i problemima sa kojima se susreću i realizaciji planiranih programa i projekata. Delegirana su i druga pitanja od značaja za život mještana ovog sela.

Kao prioritetni projekti za ovu godinu istaknuti su uređenje centra sela i oslikavanje kapele. Obje ove aktivnosti započete su godinu-dvije ranije ali nisu realizovane u najvećoj mjeri zbog korone.

Prvim projektom planirano je uklanjanje ili sređivanje starog drveća u centru sela, nasipanje zemljom i ravnanje prostora ispred Doma kulture i spomenika, sadnja novih sadnica drveća i asfaltiranje parkinga ispred spomenika. Drugim projektom predviđeno je da se uradi oslikavanje kapele, zamijeni stolarija i krov na pomenutom objektu.

Od ostalih tema razgovarano je o dovođenju električene energije do kapele, asfaltiranju puta Srednja Slatina-Gajevi, popravka mosta u Stokićima, farbanju zaštitne ograde na mostu prema Gornjoj Slatini, osvjetljenju prostora ispred igrališta, uređivanju deponija, socijalnoj problematici i dr.

Načelnik je prisutne prvo upoznao o projektima čija je realizacija u toku ili je dogovorena i biće vrlo brzo i realizovana. Tu se misli na popravku mosta u Stokićima i asfaltiranje dionice puta Srednja Slatina Gajevi u dužini 800-900 metara.

Dogovoreno je da toku ove sedmice načelnik sa svojim saradnicima i predstavnicima mjesne zajednice obiđe lokacije na kojima se planiraju aktivnosti, detaljnije se upozna sa projektima i utvrdi obim pomoći koji opština može finansirati. 

Načelno se postigla saglasnost da opština finansira zamjenu stolarije na kapeli i pripremu podloge za oslikavanje, da uradi idejni projekat za uređenja centra, ukloni staro drveća i posadi sadnice i vjerovatno da asfaltira prostor ispred spomenika. Opština će završiti i projekat dovođenja struje u kapelu.

I predstavnici mjesne zajednice i predstavnici opštinske uprave izrazili su zadovoljstvo ovim sastankom.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi