Pretraga

Arhiva članaka

29. децембар 2021.

Удружење Слатинаца из Швајцарске обезбиједилио пакетиће за дјецу са посебним потребама

Чланови Удружења „Слатинац“ из Горње Слатине код Шамца, који живе и раде у Швајцарској су подијелили пакетиће и по 50 КМ за 52 дјеце из Удружења грађана за помоћ лицима са посебним потребама из Шамца.


Члан удружења „Слатинац“ из Швајцарске Јоцо Васиљевић каже да је циљ удружења да подрже хуманитарне акције на овом подручју, те да је ово мала симболична подршка нашој дјеци из удружења са којима имају сарадњу пету годину заредом.

„Помогли смо им да посјете неке од рехабилитационих бања, једнодневне излете и наша сарадња се наставља и у будуће“, каже Васиљевић.

Захваљујући се на помоћи начелник општинског Одјељења за привреду и инспекцијске послове Предраг Недић истиче да општина Шамац има канцеларију за дијаспору и добру сарадњу са привремено запосленима у дијаспори.

„Наши људи из дијаспоре одазивају се свакој акцији коју организујемо, а и сами су иницијатори више акција које су спровели на нашем подручју“, додао је Недић додајући да Општинска управа ради на унапређењу града и овог подручја како би они који долазе били задовољни и срећни.

Предсједник Удружења грађана за помоћ лицима са посебним потребама Тања Нинковић захвалила је члановима Удружења „Слатинац“ који већ пету годину малишанима уручују пакетиће и новац.
„Ово је пријатељство које прераста у нешто вриједно за нашу дјецу, обезбјеђују нам и излете у бање које дјелују рехабилитационо како на дјецу, тако и на оне који иду са њима. Јако је битно да су дјеца задовољна, да нас неко разумије, мисли на нас и помаже. Радујемо се њиховом доласку и надамо се да ће сарадња трајати дуги низ година“, каже Нинковићева.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi