Pretraga

Arhiva članaka

17. мај 2016.

Crvena zvezda obasjala Posavinu i igrala za Milicu

Uvijek je Crvena zvezda imala vrhunske asove, a najtrofejniji srpski klub svojom svjetlošću i uspjesima grijao je armiju svojih navijača lijevo od Drine, u Republici Srpskoj.
Ti asovi stekli su slavu u svoje vrijeme, pa i svako poštovanje, sada su se Donja Slatina, Šamac i cijela Posavina poklonili fudbalskim divovima koji su kroz Klub veterana okupljeni da šire ljubav i pomažu one koji trebaju ljudsku dobrotu.
Djevojčica Milica Tanasić iz ovog naselja rođena je prije pet godina i ubrzo se saznalo da ima velike zdravstvene probleme. Za operaciju mozga u Francuskoj neophodno je 60.000 evra. Svi fudbaleri Zvezde i Mladosti pozdravili su Milicu i njene roditelje, poželjeli sreću i radost u životu predivne djevojčice.
Potom je predsjednik Mladosti Dragan Aranđić uručio poklon Saši Markoviću, sekretaru Kluba veterana Crvene zvezde. Uslijedilo je zajedničko fotografisanje kao trenutak neizbrisive istorije, tribine stadiona Mladosti ispunile su se do posljednjeg mjesta, pa je utakmica mogla da počne.
U njoj je viđeno mnogo toga što od fudbala čini igru punu čarolije. Borovnica je pokazao da odolijeva godinama, Bursać da nije zaboravio da trese protivničke mreže, Boško Đurovski da mu lopta ima oči, a Jovan Kule Aćimović sa klupe je davao savjete kao da se radi o važnoj međunarodnoj utakmici. Braća su igrala bez pobjednika, pobedila je humanost i ono ljudsko u čovjeku.
Crvena zvezda je prethodnog dana obasjala cijelu Posavinu.


STIGAO IZ ŠVAJCARSKE
Kakvu ljubav i ugled uživa Crvena zvezda u Republici Srpskoj pokazuje i primjer Slavka Dugića, inženjera iz Modriče koji je dugi niz godina na privremenom radu u Švajcarskoj.
"Kao student gledao sam u Beogradu utakmice omiljenog kluba. Divio sam se Džaji, Kuletu Aćimoviću i drugim velikanima. Moja porodica danas živi daleko od Modriče, ali sam odlučio da zbog svoje Zvezde dođem ponovo. Srce mi je na mjestu, nisam žalio", rekao je Dugić, koji je prije studija i sam konzumirao fudbalsku igru.
MLADOST - CRVENA ZVEZDA 2:2 (0:2)
Strijelci: 0:1 Bursać (23), 0:2 Čula (33), 1:2 Dakić (46), 2:2 Pavić (55).
Stadion Mladosti.
Gledalaca: 1200.
Sudija: Slaviša Mitrović (Šamac).
MLADOST: J. Radić, V. Bijelić, Ostojić, N. Radić, D. Ilić, P. Bijelić, R. Tanasić, N. Ilić, Vuksanović, T. Tanasić, Lazić. Igrali su još: Pejić, Marković, M. Tanasić, Pavić, Aranđić, P. Ilić, Bosić, Pajić, Dakić, Stanišić. Trener: Aco Bijelić.
CRVENA ZVEZDA: Babić, Z. Nikolić, B. Nikolić, Janković, Čula, Bursać, Đurovski, V. Petrović Pižon, Sinđić, Borovnica, Stevović. Igrali su još: Žigić, M. Petrović, Ivković. Trener: Jovan Aćimović.
Autor: Slađan Jeremić

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi