Pretraga

Arhiva članaka

11. јануар 2016.

Slatinski karatisti


Članak napisala Ružica Aranđić.

Kako ćeš znati šta je prijateljstvo kada nikad nisi radio u timu? Kako ćeš znati šta je poniženje, ako nikad nisi primio udarac? Kako ćeš znati šta je panika, ako nikada nisi stao u borbu protiv dvometraša? Kako ćeš znati šta je poverenje, ako ne možeš da zatvoriš oči i radiš borbu sa drugom? Kako ćeš znati šta je život kada nikada nisi trenirao KARATE.

Dana 8. decembra 2015. godine održano je polaganje u karateu za karate zvanja. Polaganje se održalo u Šamcu. Karatisti iz sekcije Gornja Slatina su uspješno položili za NARANDŽASTI, CRVENI i ZELENI pojas. Za zeleni pojas su polagali: Aranđić Ružica, Kertić Aleksa, Aranđić Dragan, Tanasić Dejan, Ilić Dario, Simeunović Goran i Brkić Siniša. Za narandžasti pojas je položio Baćić Boško a za crveni je položio Nedić Boris.

Trener karate sekcija Gornja Slatina Marko Kostić kaže da je zadovoljan polaganjem koje je održano, djeca su pokazala zavidno znanje i poznavanje karate tehnike. Treniramo dva puta sedmično, što je za sada i dovoljno a kako djeca budu napredovala i treninge ćemo povećavati. Sekcija je bogatija za tri nova člana a ti članovi su: Jelena Mikić, Milana Mikić i Jovana Vučićević.

Kostić je istakao da je 29. novembra 2015. godine održano i takmičenje u Šamcu, gdje su naši takmičari ostvarili zapažene rezultate. KERTIĆ Aleksa je uzeo dva zlata, u katama i borbama pojedinačno, dok su NEDIĆ Boris i BAĆIĆ Boško zauzeli treće mjesto u katama pojedinačno.


„Veoma sam zadovoljan takmičenjem, jer smo sa tri takmičara koji su učestvovali uzeli četiri medalje. Dva zlata koja su došla u našu sekciju nisu važna samo za Kertića već i za sve nas jer će nam to biti motivacija za naredna takmičenja a ujedno i jedna fina reklama za sekciju“ rekao je Kostić.

Glavni trener karate kluba Šamac Nikola ŽIVKOVIĆ – Jiimy nosilac crnog pojasa osmi dan istakao je da je zadovoljan radom slatinskih karatista kao i trenera Kostića.

U protekloj godini članovi karate sekcije su osvojili ukupno 39 medalja, od toga 25 bronzanih 10 srebrenih i 4 zlatne medalje!

Zašto izabrati karate?
Karateom se može baviti svaka osoba, bez obzira na svoju dob i trenutne fizičke sposobnosti. Bavljenje karateom ne donosi nikakve štetnosti po organizam. Karate je jedan od naboljih sportova za razvijanje koordinacije, a izuzetno se razvijaju brzinske sposobnosti, elastičnost i snaga.

Karate je sport u kojem se udarci koji se zadaju partneru moraju kontrolisati i ne smiju nanositi niti najmanju povredu, tako da se vježbajući karate stiče odlična kontrola nad svojim tijelom, tako se učenici uvježbavaju da moraju biti maksimalno pažljivi prema drugoj osobi i ne nanositi joj bol. U karate su ugrađena visoka moralna načela koja od nas zahtijevaju da budemo dobri prema drugim osobama i svojoj okolini. 

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi