Pretraga

Arhiva članaka

17. новембар 2015.

Парастос у Доњој Слатини


У Доњој Слатини, код Шамца, је одата почаст свим погинулим српским борцима у одбрамбено-отаџбинском рату и служена заупокојена литургија у Храму Светог Лупа за десет погинулих бораца, једну цивилну жртву и једно нестало лице из овог мјеста.

Свештеник Драган Павловић служио је парастос код споменика погинулима у протеклом рату из Доње Слатине који је саграђен 2004. године.


Након парастоса породице погинулих бораца, представници мјесне и општинске Борачке организације, мјесне заједнице Доња Слатина и локалних власти положили су вијенце и прислужили свијеће код споменика.

Предсједник Борачке организације Доња Слатина Ненад Радић истакао је да се на овај начин одаје почаст свима који су своје животе дали за Републику Српску.

Предсједник Борачке организације Шамац Лазар Благојевић рекао је да је ово редовна активност и да свака мјесна Борачка организација бира један дан у години када одаје пошту свим погинулим борцима Војске Републике Српске.

Светлана Павловић,  дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi