Pretraga

Arhiva članaka

5. јул 2015.

Folklorni susreti "Slatina 2015"


05.07.2015

Šamac - U Srednjoj Slatini kod Šamca večeras su održani Četvrti folklorni susreti "Slatina 2015" na kojima su učestovala kulturno-umjetnička društva iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH. Zamjenik načelnika opštine Milan Nikolić istakao je da opština Šamac podržava sve manifestacije ovakvog karaktera.
"Nadam se da će nas sledeće pete jubilarne godine biti više kako bi pokazali svima šta smo postigli i kako njegujemo tradiciju", rekao je Nikolić.
Predsjednik folklorne sekcije iz Srednje Slatine Marija Marić zahvalila je svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje Četvrtih folklornih susreta, istakavši da je od početka cilj bio da ova manifestacija bude tradicionalna.

Predsjednik KUD-a "Zavičaj-Banija" iz Šapca Božana Metikoš kaže da je prvi put u Srednjoj Slatini i da je oduševljava šarolikošću nošnji. Ovo je i prvo učešće SKUD "Sveti Sava" iz Tenje u Srednjoj Slatini.


"U Hrvatskoj se bavimo očuvanjem srpske tradicije i običaja, djelujemo osam godina, imamo mlađe i veteranske sekcije, a u poslednje vrijeme imamo sve više saradnje sa društvima u BiH i Srbiji", rekla je predsjednik SKUD iz Tenje Svetlana Gavrilović.


Na Četvrtim folklornim susretima učestvovali su i SPKD "Prosvjeta" iz Obudovca, SPKD "Prosvjeta" iz Lopara, KUD "Ozren" iz Karanovca, KUD "Posavac" iz Ugljare, KUD "Mladost Sočkovca" iz Sočkovca, KUD "Gradačac" iz Gradačca, SPKD "Prosvjeta" iz Lopara, kao i folklorne sekcije iz Porječine i Srednje Slatine.
Tekst preuzet iz Glasa Srpske, http://www.glassrpske.com/drustvo/panorama/Odrzani-cetvrti-folklorni-susreti-Slatina-2015/lat/187717.html
Fotografije: Marko Vuksanović

Slike sa susreta možete pogledati OVDJE.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

⭐60 година Звијезде⭐

У Гајевима  је  обиљежен  60-ти рођендан фудбалског клуба Црвена звијезда, клуба у ком су стасавале генерације и генерације фудбалера ...

Popularni postovi

Пратиоци