Pretraga

Arhiva članaka

18. мај 2015.

Godinu dana posle poplava


U Šamcu je u subotu, 16.5.2015. godine, obilježena prva godišnjica poplave koja je opštinu Šamac zadesila u maju prošle godine. Šteta koju je pretrpjela Opština Šamac procjenjuje se na vrijednost veću od 100 miliona KM. Poplavljen je grad Šamac i 15 mjesnih zajednica od 25 koliko ova opština ima.

Tim povodom održana je Posebna sjednica  SO-e  Šamac  na  kojoj su - za pruženu ruku humanosti - uručene zahvalnice.

Sjednici su prisutvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri u Vladi RS, nekoliko ambasadora stranih zemalja u BiH, predstavnici međunarodnih organizacija i mnogi drugi zvaničnici i gosti.

Uručeno je oko 700 zahvalnica ljudima dobre volje koji su pomogli da ugroženo stanovništvo preživi te dane, da se posledice poplave saniraju i da se porušeno i uništeno obnovi.


Spisak pojedinaca i organizacija iz Slatina i Gajeva i organizacija iz drugih mjesta u kojima su radili Slatinci koji su dobili zahvalnice:
  1. Baćić Živan, Srednja Slatina
  2. Đukić Petar, Srednja Slatina
  3. MZ Srednja Slatina
  4. "Udruženje žena", Srednja Slatina
  5. Kertić Makso, Gornja Slatina
  6. MZ Gornja Slatina
  7. Osnovna škola "Gornja Slatina"
  8. MZ Donja Slatina
  9. Mladost Ćićo, Donja Slatina
  10. MZ Gajevi
  11. SKUD "Petar Kočić", Soloturn, (predsjednik, Joco Vasiljević)
  12. KUD "Karađorđe", Bern
  13. Patković Ratko, Bohum, Njemačka
Napomena: Prijedloge za priznanja bili su dužni dostaviti organizacionom odboru: sve Mjesne zajednice, odbornici SO-e Šamac, sve političke partije, svi organi i organizacije na području opštine Šamac a mogućnost je data i pojedincima.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi