Pretraga

Arhiva članaka

27. јануар 2023.

Прослављена крсна слава Храма светог Саве у Горњој Слатини

Светог Саву су молитевно прославили ђаци и мјештани Горње Слатине код Шамца у цркви посвећеној првом српском архиепископу и просветитељу.


Протонамјесник Драган Павловић рекао је да Срби прослављају најбољег међу собом - Светог Саву и да се морају трудити да буду његови достојни насљедници и да са поносом носе име светосавца вјере православне.

"Он је највећи светитељ рода српскога, отац свих нас, темељ српске државе и српске цркве. Створио их је, стога ми који припадамо цркви Христовој не смјемо се играти с њом, ни са вјером православном. Морамо бити обазриви како верујемо у Бога да наша вјера не буде сујеверје, јер је то грех", рекао је Павловић.


Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић истакао је да је Свети Сава духовник српског народа и да су његове поруке о саборности и јединству српског народа и актуелне данас исти колико и у његово вријеме. "Све док је српског народа биће и сјећања на Светог Саву", истакао је Милићевић.

Рецитације о Светом Сави припремили су ученици основне школе из Горње Слатине.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Veče folklora, pjesme i plesa - FOTO

SPKD "Prosvjeta" Srednja Slatina, dana 30. marta 2019. godine, nastupila je na manifestaciji "Našem gradu s ljubavlju" ...

Popularni postovi

Пратиоци