Pretraga

Arhiva članaka

9. новембар 2016.

Milićević preuzeo dužnost od Minića

Novoizabrani načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg načelnika Save Minića.

Milićević je najavio da su mu, nakon što se upozna o situaciji u opštinskoj administraciji, osnovni zadaci donošenje novog budžeta i razgovor sa odborničkim grupama o formiranju skupštinske većine.

On je istakao da za sada ima podršku Saveza za promjene, ali da u ovom trenutku nema skupštinsku većinu, te dodao da će voditi intenzivne razgovore sa predstavnicima svih političkih partija.

"Ne mogu da vjerujem da postoje snage koje žele da blokiraju opštinu. Želim da radim sa svima i u tom kontekstu učiniću sve da formiramo stabilnu skupštinsku većinu", rekao je Milićević.

On je dodao da želi da sarađuje i sa skupštinskom većinom, koja bude na drugoj strani, te poručio da će ostvariti ciljeve o kojima je govorio u kampanji.

Milićević je podsjetio da će narednih dana zakazati sastanke u Vladi Republike Srpske i Savjetu ministara BiH, jer mu je potrebna pomoć i podrška svih nivoa vlasti.

On je najavio smanjenje troškova Administrativne službe i stvaranje povoljnih uslova za ulaganje, a za narednu sedmicu dolazak dva privrednika iz Srbije koji su spremni da razgovaraju o eventualnom ulaganju na ovom području.

SNSD u Šamcu zajedno sa Socijalističkom partijom, DNS-om i Koalicijom hrvatskih stranaka ima skupštinsku većinu.

Predsjednik šamačkog odbora SNSD-a Predrag Marinković poželio je novom načelniku srećan rad, te ocijenio da je ova stranka na proteklim izborima osvojila zavidan rezultat.
"Imamo šest odbornika, a koalicija ukupno čini 15 odbornika. Postoji koalicioni dogovor i sa skupštinskom većinom pojavićemo se na prvoj sjednici parlamenta, koja se predviđa krajem novembra", rekao je Marinković.

On je napomenuo da skupštinska većina neće biti destruktivna već će pokušati ostvariti dogovor sa novoizabranim načelnikom da rade u interesu opštine i građana.

Izvor: Glas regije

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi