Pretraga

Arhiva članaka

20. јун 2012.

Posjeta predstavnika Vlade RS Srednjoj Slatini

Direktor Republičke uprave civilne zaštite, Milimir Doder, danas je u okviru radne posjete Opštini Šamac posjetio i mjesnu zajednicu Srednja Slatina. U Srednjoj Slatini su u toku radovi na deminiranju površina zagađenih minama. Osim njih u selu je i Plant-tim civilne zaštite koji radi na uklanjaju i raskrčivanju porušenih objekata u toku rata.

Direktor je izrazio zadovoljstvo što radovi na ovoj lokaciji teku planiranom dinamikom i bez većih problema. "Polovina snaga civilne zaštite RS radi u ovom selu.", u šali je primjetio direktor, obraćajući se predstavnicima lokalne vlasti.
Pripadnici civilne zaštite ističu da im najveće probleme stvara visoka temperatura koja ih primorava da radove započnu rano ujutro i da u toku dana prave više pauza. Ali, smatraju da to neće bitnije uticati na planirane rokove za završetak radova.

Radovi se izvode u zaseoku "Gornjani". Završetkom ovih radova bilo bi deminirano polovina od ukupno zagađenih površina u ovoj mjesnoj zajednici. Služba civilne zaštite Šamac uradila je projektnu dokumentaciju potrebnu za deminiranje kompletne zajednice. Po informacijama dobijenim od ove službe obezbijeđena su sredstva preko Evropske komisije a za izvođača radova izabrana je HO "PRO VITA" Mostar.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi