Pretraga

Arhiva članaka

17. април 2012.

Utakmica "Oženjeni"-"Neoženjeni", 2012

Tradicionalna utakmica "Oženjeni"-"Neoženjeni" i pored problema nastalih radi termina odigravanja ipak je odigrana. Utakmica se igrala svake godine na Vaskrs. Ove godine bio je problem što je Sloga po rasporedu takmičenja, na Vaskrs, imala utakmicu u Donjoj Slatini sa ekipom Mladosti 36. Dešavalo se i ranijih godina da se pojavi taj problem ali on se uvijek rješavao na način da se utakmica Sloge odigra u nekom drugom terminu. Istina je, da je za to potrebna i saglasnost protivnika. Mi smo se obratili ekipi Mladosti ali nije bilo raspoloženja a ni razumijevanja da nam se udovolji.
Zatečeni takvom situacijom i u nedoumici šta da činimo – dogovorili smo se da se okupimo na Vaskrs i da tada odlučimo hoćemo li ići u D. Slatinu.
Ekipe su se okupile u nedjelju oko 14 časova i počela je rasprava o tome koja je utakmica važnija i kako razriješiti problem. Bilo je raznih opcija; da se igra samo tradicionalna utakmica, da se ide u D. Slatinu pa da se onda igra ova druga utakmica a naveče bude proslava, da se ova druga utakmica igra sutra i sl.
Kompromis je nađen; ide se u D. Slatinu, utakmica "Oženjeni"-"Neoženjeni" biće u ponedjeljak,  proslava oba dana.
Sloga je utakmicu izgubila, ali to nije bio dovoljan razlog da se sa proslavom ne počne odmah.
Nastavak proslave u ponedjeljak pokvarila je kiša i prohladno vrijeme. Bilo je i dileme da li uopšte da se igra utakmica. Kiša je na trenutak prestala, dovoljno da utakmica počne. Ponovo je počela da pada i nije prestala do sutradan.
Ekipa Neoženjenih bila je bolja i zasluženo pobijedila sa 4:O. Rezultat ionako nije bio u prvom planu. Utakmica će više ostati u pamćenju po zbrci oko termina i po tome što se slavilo dva dana.
Oni koji su u početku bili nezadovoljni promjenom termina na kraju su bili prezadovoljni dvodnevnim slavljem.
I to je fudbal.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi