Pretraga

Arhiva članaka

29. фебруар 2012.

Opljačkan župnik u Srednjoj Slatini

Dana, 28.02.2012. god. oko 19 časova opljačkana je crkvena kuća u kojoj boravi župnik Marko Stipić. Dva mladića koja žive u okolini  Žepča dovezli su se taksijem u centar sela i odatle se uputili prema crkvi. Vjerovatno, da su nešto prije nazvali župnika i od njega tražili pomoć. Župniku su se predstavili i pozvali se na neke njegove prijatelje, moleći ga da dođe u Šamac jer im je naime potrebna pomoć. Župnik ništa ne sumnjajući, želeći da učini dobro djelo i pomogne mladićima krenuo je u Šamac. Pljačkaši su se u međuvremenu ušetali u dvorište. U jednoj od pomoćnih zgrada pronašli su ljestve, pomoću kojih su se popeli do prozora na spratu, razbili staklo i ušli u kuću. Pronašli su neku svotu novca i napustili kuću u kojoj su napravili priličan nered. Nakon pljačke uputili su se prema Šamcu. Policija ih je pronašla  i pritvorila. Nezvanično saznajemo da su oba mladića uspješni studenti i da studiraju u Zagrebu.
Župnik je vrativši se u selo ispred crkve zatekao nekoliko mještana koji su alarmirali policiju i pomogli da se pljačkaši pritvore.

Da li se dobro uvijek dobrim vraća?.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi